Yleensä bhindiä eli okraa syödään sellaisenaan maustettuna, mutta tällä kertaa kokeilin harvinaisempaa yhdistelmää bhindi aloo eli okraa perunan kanssa. Yhdistelmä toimi mielestäni ihan hyvin, mutta mieheni ei ole asiasta samaa mieltä – noh, makuasioista voi aina kiistellä!
Okran valmistuksessa tulee aina pitää mielessä, että okra paistetaan pannulla kuivaksi, eikä vettä lisätä haudutuksen aikana – muuten höystöstä tulee limaista.
Tarvitset:
- n. 200g okraa
- 2 perunaa
- Öljyä
- Mausteita:
- 1 tl jeeraa (juustokuminan siemenet)
- ripaus asafoetidaa (hajupihka)
- 1/2 tl kurkumaa
- 1/3 tl chilijauhetta
- 2 tl korianterijauhetta
- 1/2 tl garam masalaa
- Maun mukaan suolaa
-
Valmistelut:
- Kuori perunat ja kuutioi ne pieniksi kuutioiksi.
- Poista okrista päät ja leikkaa pieniksi paloiksi.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Kuullota jeeraa öljyssä hetken aikaa.
- Lisää asafoetida, kurkuma sekä hieman suolaa.
- Lisää perunakuutiot ja hauduta kannen alla muutaman minuutin ajan.
- Lisää paloiteltu okra ja jatka haudutusta parin minuutin ajan.
- Mausta chilijauheella, korianterijauheella ja suolalla. Hauduta, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Lisää lopuksi garam masala ja tarkista suola. Hauduta parin minuutin ajan ja tarjoile lämpimänä intialaisten leipien ja vaikkapa raitan kera.
Kylläpä on tuttuja mausteita ;)
ReplyDelete- kiitos edellisistä ohjeista ja vastauksistasi kysymyksiin. Tulimme eilen Goalta ja mukaan tarttuin kaikki tarpeelliset mausteet maustepurkkeineen ja tykötarpeineen ja "palak paneerista" tuli lemppari ruokani matkalla. Meitä oli neljän hengen seurue ja otimme tavaksemme tilata joka aterialla eri ruokia ja jaoimme niitä toisillemme maisteltavaksi. Jeerariisi ja limeriisi tulivat suosituimmiksi aterioillamme.
Matkaamme voisi nimittää "ruokamatkaksi"
Voi, miten kiva, että nautitte intialaisesta ruoasta matkallanne! Tuo ruokien jakaminen on juuri paras tapa kokeilla erilaisia ruokia ja sillä tapaa saa maistettua mahdollisimman monia eri ruokia! Mekin teemme jeerariisiä usein dhalin kaveriksi, kun meille tulee vieraita kotiin.
DeleteOnpa kiva blogi. Täytyy poiketa täälläbiha vakituiseen :D
ReplyDeleteKiva, kun kävit! Toivottavasti täältä löytyy inspiraatiota intialaiseen ruokaan :)
DeleteKiitoksia naista okran kayttaohjeista, tulivat tarpeeseen!
ReplyDeleteTwo of my favorite vegies..okra and potato. I never thought that it would taste so good.
ReplyDeleteAloo and bhindi is a nice, unique and yummy combination. Just tried it and I love it :)
ReplyDelete