Monday, January 7, 2013

Täydellinen taatelikakku

Taatelikakku

Joulu tuli ja joulu meni, mutta minulta jäi postaukset hieman vähemmälle. Tässä kuitenkin yksi suosikkiresepteistäni joulun ajalta.

Minun jouluuni kuuluu ehdottomasti taatelikakku. Yleensä en ole niin kuivakakkujen ystävä, mutta tällä reseptillä valmistettu taatelikakku on niin mehevää, että se sulaa suussa.

Tarvitset:

  • 1 paketti taateleita
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 250g voita t. margariinia
  • 3 kananmunaa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vanilja- t. vanilliinisokeria

Valmistus;

  • Keitä taateleita ja sokeria vedessä niin kauan, kunnes taatelit ovat rikki. Sekoita välillä, niin taatelit rikkoutuvat hyvin.
  • Lisää lämpimään seokseen voi, ja anna sen sulaa. Anna seoksen jäähtyä.
  • Lisää kananmunat yksitellen vatkaten jäähtyneeseen seokseen.
  • Sekoita sooda, leivinjauhe ja vanilliinisokeri jauhoihin ja lisää joukkoon.
  • Paista 175 asteessa n. 1h ajan.

4 comments:

  1. Taatelikakku on kyllä ihan huippuhyvää ja ohjeissa pientä variaatiota. Tämä menee muistiin ja kokeiluun :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olen samaa mieltä! Tämä on helppo ohje ja tulos erittäin mehevä, suosittelen kokeilemaan :)

      Delete
  2. Great post, very informative. I think a lot of people will find this very useful.Keep post in coming future as well!!!

    ReplyDelete
  3. Tämä taatelikakku on ihana ja leivon sitä usein! Se ei ole minusta pelkästään joulukakku vaan maistuu aina.

    Ohjeesi on hyvä ja juuri samalla ohjeella olen sitä itsekin vuosikyymmeniä leiponut!
    Onnea uudelle vuodelle sinne kauas Intiaan!

    ReplyDelete