Maustettu kaurapuuro.
Normaalille intialaiselle ei maustamaton kaurapuuro maistu. Se on, kuten täällä sanotaan, “bland” eli mautonta. Lapsille valmistetaan täällä välipalaksi tai aamiaiseksi maustettua kaurapuuroa eli masala oats.
Itselleni kaurapuuro maistuu sellaisenaan hillon tai mehukeiton kera, mutta oli tätäkin vaihtoehtoa mukava maistella.
Tarvitset:
- 1 dl kauraryynejä
- 2,5-3 dl vettä (tarpeen mukaan)
- 1/2 sipuli
- 1/2 dl sekalaisia kasviksia (esim. porkkana, herne, papu, peruna, tomaatti)
- Tilkka öljyä
- Tuoretta korianteria
- Mausteita:
- Ripaus kurkumaa
- 1/2 tl chilijauhetta
- 2/3 tl garam masalaa
- Maun mukaan suolaa
-
Valmistelut:
- Höyrystä tai keitä kasvikset ja leikkaa ne pieniksi palasiksi.
- Silppua sipuli kuutioiksi ja hienonna korianteri.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Kuullota sipulisilppua öljyssä hetken ajan.
- Lisää kauraryynit ja paista niitä hetken aikaa.
- Lisää vesi ja kasvikset. Mausta ja lisää tarvittaessa vettä. Soseuta kasviksia tässä vaiheessa kevyesti vaikka perunansurvimella.
- Hauduta muutaman minuutin ajan välillä sekoittaen. Koristele lopuksi korianterilla ja tarjoa lämpimänä.
Varmasti mielenkiintoinen makuyhdistelmä! Ei ihan ensimmäisenä tule mieleen maustaa kaurapuuroa intialaisittain. Maistuuko teidän pikkumiehelle masala oats?
ReplyDeleteOli ja yllättävän hyvää - siitä tuli enemmän mieleen paikallinen upma-puuro (joka tehdään yleensä mannasuurimoista) kuin kaurapuuro. Pikkumiehelle en ole vielä näin vahvasti maustettua antanut, vielä mennään juustokumina-kurkuma-pippurilinjalla - chili ja garam masala tulevat kuvaan sitten myöhemmin.
DeleteHehh, aika hauskat mausteet kaurapuuroon ;) No tottakai kukin kulttuuri tuo ne omat lisänsä... ei meilläkään kaikki maut aina mene yhteen kodinhoitajan kanssa.. hän on siis brasilialainen..
ReplyDeleteVoin vaan kuvitella! Maustavatko hekin ruoat yhtä vahvasti kuin intialaiset?
Delete