Tuesday, September 11, 2012

Churma ke Laddoo

ChurmaKeLadduu

Churma Ke Laddoot ovat leipärouheesta valmistettuja makeisia. Tämä resepti olisi sopinut “hävikistä herkuksi” – kategoriaan!

Nämä herkulliset makeiset syntyivät vähän vahingossa! Vieraita oli tulossa, eikä minulla ollut makeata tarjottavaa. Edelliseltä päivältä oli roteja ja paranthoja jäljellä, joita ei voinut enää tarjota, vaan oltiin tehty uusia lounasta varten. Päätin hyödyntää rotit ja tehdä niistä churmaa dhalin seuraksi. Churma eli makea leipärouhe on siis tyypillinen rajasthanilainen resepti yhdessä dhalin ja batin kanssa – postailin siitä jokin aika sitten. Laitoin churmaan kuitenkin hieman liikaa voisulaa, joten päätimme pyöritellä niistä makeisia (ladduja). Ja kyllä maistui osana meidän thalilautasta!

Halutessaan churmataikinaan voi lisätä kuivia hedelmiä, mutta minusta nämä maistuivat hyviltä sellaisenaan. Laddut voi nauttia osana intialaista ateriaa tai sellaisenaan. Näihin tulee himo!

Tarvitset:

  • 3 paranthaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl gheetä (voi korvata voisulalla)

Valmistus:

  • Laita paranthat monitoimikoneeseen ja hienonna korppujauhon tapaiseksi rouheeksi.

  • Lisää sokeria ja sekoita hyvin.
  • Lisää lopuksi ghee, ja sekoita tasaiseksi.
  • Muodosta churmasta kämmenellä pyöritellen lihapullan kokoisia palloja.
  • Laddut ovat valmiita!

4 comments:

  1. Hmmm...nämä näyttävät herkullisilta. Söin vasta Helluntaiseurakunnan lasten tapahtumassa erittäin herkullista kasviskeittioa jossa oli linssejä. Tykkään välistä valita kasvisvaihtoehdon, se on vähän kevyempää.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totta - tosin täällä Intiassa kasvisvaihtoehdot eivät yleensä ole sen kevyempiä ;-)

      Onneksi kotioloissa voi muokata reseptejä oman maun mukaan sen verran raskaiksi kuin haluaa.

      Delete
  2. For all of your printing needs in Dallas, trust only Magazine Printing Dallas. They exist to give you the best printing services.

    ReplyDelete