Huh, kun aika menee nopeasti! Blogin parissa on tullut vietettyä jo nelisen vuotta tänä heinäkuussa.
Viime vuoden ajan olen ollut laiskempi postailemaan, sillä vauvan hoito vie suunnattomasti aikaa ja omat harrastukset ovat jääneet taka-alalle. Myös jatkossa postailutahti on varmasti verkkaisempi, kun vesseli on lähtenyt liikkeelle, eikä pysähdy hetkeksikään! Kiitos kuitenkin teille lojaaleille lukijoille kaikesta kannustuksesta ja mukana pysymisestä laiskuudesta huolimatta – ja siitä, että blogin painotus näyttää nykyään jääneen vauvanruokatasolle!! Ehkä se tästä vielä, kun vauvakin alkaa syödä vähitellen enemmän tai vähemmän normaalia ruokaa…
Blogisynttäreitä juhlistin Pavlova-kakulla, kun kaupasta löytyi kuin ihmeen kaupalla herkullisia (ihan kuin suomalaisesta metsästä) tuoreita mustikoita, ja niistä piti saada jotain aikaiseksi. Pakastemansikat toivat lisämakua kakkuun, kun tuoreet eivät ole enää sesongissa.
Tämä oli niiiiin herkullista ja kepeätä, että koko kakun olisi pystynyt syömään yksin hetkessä, eikä olisi tuntunut niin missään! Kakku oli myös todella helppo valmistaa ja mietin tässä, että tuo sopisi myös hyvin intialaisen aterian päätteeksi jälkiruoaksi, sillä raskaiden subzien jälkeen ei kovin raskaat jälkiruoat maistu. Päälle sopisi hyvin vaikka sesongin mangot tai ananas, jos mango ei ole sesongissa…
Reseptiin löysin vinkkiä täältä. Siihen tuli:
- 4 kananmunanvalkuaista
- 2,5dl sokeria
- 1 tl etikkaa
- 1/2 rkl maissijauhoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl kuohukermaa t. vispikermaa
- Tuoreita marjoja ja hedelmiä
Valmistus:
- Lämmitä uuni 140 asteeseen. Laita uuninritilälle foliota.
- Vaahdota valkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi kovaa sitten, kun kulhon voi turvallisesti nostaa päänsä päälle ylösalaisin.
- Lisää sokeri vähitellen, lusikka lusikalta samalla vispaten.
- Kaada sekaan maissijauho ja etikka, ja kääntele varovasti lastalla.
- Levitä tai pursota seos folion päälle pyöryläksi siten, että reunat ovat hieman paksummat kuin keskiosa.
- Paista uunissa n. 1h 15 min. ajan, tai kunnes marenki on saanut kauniin vaaleanpunaisen sävyn, on hieman rapea päältä mutta yhä joustavaa sisältä. Anna marengin jäähtyä uunissa uunin ovi auki.
- Juuri ennen tarjoamista irroita marenki foliosta varovasti ja aseta se lautaselle. Vaahdota kerma, mausta se vaniljasokerilla ja levitä marengin päälle. Koristele tuoreilla marjoilla tai hedelmillä ja tarjoa heti!
Tässä myös virtuaalinen palanen teille lukijoille!
Blogin synttäreiden kunniaksi järjestän arvonnan. Palkinto on vielä mietintämyssyn alla
Arvontaan voitte osallistua jättämällä kommentin tähän postaukseen sähköpostiosoitteen kera. Pyytäisin teitä myös vihjaamaan, mitä ruokaan tai ruoanlaittoon liittyvää toivoisit Intiasta, jos voittaisit! Arvonta-aika päättyy 13.7. klo 12.00 Suomen aikaa.
Nyt vaan kaikki mukaan osallistumaan skabaan!
Synttärionnittelut! :)
ReplyDeleteJos voittaisin, toivoisin varmaan jotain mausteita tai maustesekoituksia.
aistitasolla(at)gmail.com
Onnea, blogisi on ihana! Itse varmaan toivoisin saavani jotain kuiva-ainepaketteja, semmoisia joita ei Suomesta välttämättä saa ollenkaan, esimerkiksi leipiä, mausteita jne.
ReplyDeletepaula_lennon@hotmail.com
Onnittelut! Laitoin sähköpostia :)
DeleteOnnittelut,4 vuotta on pitä aika blogimaailmassa (perässä tullaan syksyllä;D) Ja tuollaisen pikkuisen kanssa harvoin jää aikaa itselleen,saati sitten bloggailuun,mutta kiva jos joskus kuitenkin ehdit täällä postailla. En nyt keksi oikein mitään tuohon kysymykseesi tällä hetkellä;D
ReplyDeleteOnnea!
ReplyDeleteNiin se vaan on, että aika rientää hurjaa vauhtia, oli nuori tahi vanha....
Ajattelen, että palkinto voisi olla jotain mausteita, kuivattuja marjoja, siis intialaisia.
Onnittelut! :) Omalla kohdallani ainakin toivoisinmausteita, joita ei Suomessa ole saatavilla. munkkis at yahoo.com
ReplyDeleteOnnea!
ReplyDelete- viidettä kertaa Goalle lähtevänä...
valkosipulichapati on ollu parasta mitä olen reisuissa saanut intialaisista leivistä... siitä jos sais ohjeen :)
Mausteita harrastetaan paljon ja ollaan niitä hankittu Mapusasta sieltä "paikallisten torilta". Eivät ole auringon haalistamia eikä väljähtäneitä :)
Kiitos! Laitetaan mieleen tuo valkosipulichapati - itse en ole siihen vielä törmännyt, mutta maukkaalta kuulostaa joten kokeiluun menee!
Delete4-vuotta! Onnittelut :).
ReplyDeleteJust eräänä päivänä huomasin pesseeni tiskikoneella pilalle Intiasta ostetun muovisen "termoskattilan".. tiedät varmaan sellaisen jossa päällinen muovia ja sisus metallia ja kun kansi on tiukasti kiinni ruoka pysyy mielettömän lämpimänä... Harmittaa todella, sillä tuollaisia ei ole Suomessa vastaan tullut.
kiinanvenetsiassa at gmail.com
Kiitos Suzhouren! Nuo termokset onkin tosi käteviä :) Meillä niissä säilytetään aina tuoreet intialaiset leivät jotka säilyy kuumina pitkän aikaa.
DeleteOnnittelut!
ReplyDeletePalkinto voisi olla mausteita tai erikoisia jauhoja, joita ei Suomesta saa.
merikukka(at)gmail.com
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteai niin osoite
Deletesirkkuli55(at)gmail.com
Onnittelut 4-vuotiaalle blogille! Omasta kokemuksesta voin sanoa, että pienen kanssa aika oma aika jää koko ajan vähäisemmäksi, mutta toivottavasti jaksat silti meitäkin välillä ilahduttaa. Jos arpaonni suosii, niin mausteet yms. intialainen, mitä suomesta ei löydy. Ja vaikka jokin ohje niiden mukana :) kirsi.vare(at)gmail.com
ReplyDeleteOnnea pitkästä blogiharrastuksesta! On mukava lukea blogia josta leyhähtää eksoottisia tuulahduksia tänne kotimaahan.
ReplyDeleteJos arpaonni suosii, olisin kiitollinen vaikka mausteista.. ovat varmasti ihan toista luokkaa kuin täällä vuosia kuivuneet.
onnea neljävuotiaalle.
ReplyDeleteKaipaisin mausteita, chilejä ja ehkä pieniä eriä täällä harvinaisempia riisilaatuja.
Yhteystiedot löytyvät blogistani.
Onnittelut!
ReplyDeleteMausteet olisi tosi kivoja
irmeliina(at)netikka.fi
Toisen blogikollegan linkkilistan kautta löysin juuri blogiisi ja toivotan heti onnea neljästä vuodesta! :) Hienoa löytää blogiisi, sillä koko perheemme on intialaisen ruuan ystävä ja etenkin mieheni kokkailee paljon (ja haaveilee joku päivä onnistuvansa valmistamaan täydellisen intialaisen kastikkeen! :)).
ReplyDeleteJos arpaonni osuisi kohdalle niin muutama perinteinen intialainen resepti ja hieman intialaisia mausteita olisi tosi mainio arpajaisvoitto :)
Ja osoitteeni: pihinainen(at)gmail.com
DeleteOnnea, neljä vuotta on hieno saavutus! :) Intiassa minuakin kiinnostavat erityisesti kokonaiset mausteet, pähkinät yms. Ja näiden söpöt säilytysastiat.
ReplyDeletemoikka. jännää kun just ajattelin viikonloppujuhliin kerrankin kokeilla pavlovaa. en ehtinyt vielä katsoa mitään reseptejä netistä ja tulin muutenvaan sun sivuille, niin eikös tässä ollut heti se ensimmäisenä :)
ReplyDeletemut okei.. onnittelut blogisynntäreiden johdosta!! ja eniten varmaan kiinnostais erikoiset mausteet ja teet.
terkuin Riina riinanaa@gmail.com
Kiitos Riina! Toivottavasti pavlova onnistuu, herkkua se kyllä on :)
Deletejuu onnistui tosi hyvin. kaikki vieraat pitivät ja moni sanoi että oli parasta kakkua mitä ovat syöneet.. muuten mulla oli suurin ongelma marengin kanssa siinä että tein ohjeesi kolminkertaisena joten paistoaika oli hankala tietää. kun en koskaan ollut aikaisemmin tehnyt sitä. pidin kuitenkin loppujenlopuksi uunissa n. 3h ja oli ihan hyvä. mutta melkoista vahtimista se oli ja kun tein niitä kaksi meni siinä melkein se koko päivä :) kiitos reseptistä!
DeleteHei,
ReplyDeleteTätä blogiasi on mukava lukea-kiitos!
Yritin katsellä sähköpostiosoitettasi.
Olen aikeissa tulla Bangaloreen opiskelemaan syksyllä.
Olisi kiva saada siellä suomalaisseuraa.
Oma sähköpostini on keridi@hotmail.com
Laitan postia! Oma osoitteeni on anna.garammasala@blogspot.com
DeleteOnnea. Pidän todella paljon blogistasi. Eniten Intiasta kiinnostavat mausteet ja tee, mutta kaikki on kivaa :)
ReplyDeleteOsoite on anuikk@gmail.com
Kiitos kaikille onnitteluista ja ehdotuksista!
ReplyDeletePaljon onnea blogin synttäreiden johdosta! :)
ReplyDeleteKakku näyttää todella herkulliselta :D
Kiitos Reetta! Oli ihanaa kakkua :)
Delete