Olen aina tehnyt paranthat helpoimman kautta rotien lailla pyöreiksi, mutta autenttiset paranthat ovat kolmion muotoisia ja kerrostuneita ja paljon jännittävämpiä kuin perus-paranthat! Yhtenä päivänä, kun aikaa oli, kokeilin valmistaa kolmion muotoisia paranthoja.
Tee näin:
1. Tee perustaikina täysjyvävehnäjauhosta ja vedestä, sekoitellen jauhoseosta ja lisäten vettä, kunnes taikina alkaa irrota käsistä. Taikinan pitäisi olla melko paksua mutta kimmoisaa. Painele nyrkeillä taikinaa, kunnes se on tasainen.
2. Muotoile taikinasta pitkulainen pätkä, ja leikkaa taikina veitsellä samankokoisiksi keskikokoisiksi palasiksi.
3. Pyörittele palasista keskikokoisia palloja ja lätistä ne käsillä alas.
4. Laita alustalle jonkin verran jauhoja, kasta pallot jauhokupissa, ja kauli palloista pyöreitä leipiä. Leivistä saa pyöreitä siten, etta pyörittää taikinapalaa kaulimen alla kevyesti. Leivistä pitäisi tulla hieman paksumpia kuin chapateista ja tasaisia joka puolelta.
5. Levitä leivälle hieman öljyä lusikalla tai vaikka pullasudilla.
6.Taita leipä puolikuuksi.
7. Taita leipä vielä kerran alas niin että siitä on kolmionmuotoinen neljäsosa jäljellä.
8. Kauli kolmio ohuemmaksi leiväksi. Pidä raa’at leivät aina kannen alla, etteivät ne kuivu.
5. Lämmitä pannu kuumaksi - älä paista leipiä liian alhaisella tulella, sillä niistä voi tulla helposti liian kuivia ja kovia. Levitä pannulle sopivasti öljyä, ja aseta parantha pannulle.
Anna paranthan paistua n. 1 min., ja painele sitä samalla lastalla, jotta se paistuu joka puolelta. Levitä paranthan paalle tasaisesti öljyä, ja käännä se. Anna leivän paistua, kunnes siinä on tasaisesti tummia täpliä.
6. Aseta valmiit paranthat ilmatiiviseen kannelliseen astiaan tarjottavaksi.
Nää on just niitä mistä ollaan tykätty aivan hirmusesti...
ReplyDelete- kiitos ohjeesta, pitääpä kokeilla.
Kiva! Toivottavasti onnistuvat :)
DeleteBittiavaruus inaisu kysymykseni suolasta näissä leivissä eli eikö tosiaankaan näihin lisätä suolaa?
ReplyDeleteHyvä kysymys! Jotkut lisäävät suolaa, mutta me ei laiteta yleensä leipiin suolaa - makuun se ei liiemmin vaikuta.
DeleteІ like the hеlpful information уou proνіde on уouг агticlеs.
ReplyDeleteI wіll bookmarκ your weblоg аnd сhесk onсe more гight hеre regularlу.
I'm fairly certain I will learn many new stuff right right here! Good luck for the following!
Also visit my site :: näsplastik