Saturday, January 14, 2012

Kasvisruokaa, s’il vous plait

DSCN5499

Tuleeko vesi kielelle?

Niin tulee minullekin, tätä kuvaa katsoessani! Kasvissyöjän ruokaparatiisi löytyy taatusti Silvoplee-ravintolasta, jossa kävimme joululomalla Suomen-reissullamme.

Näyttelijä Satu Silvon hauskasti nimetty kasvisravintola Silvoplee sijaitsee Hakaniemessä. Lounasravintolan henkisessä ravintolassa on kasvisbuffet, josta voi valita niin paljon ruokaa kuin haluaa lautaselle lappaa, ja ruoat punnitaan kassalla ja maksetaan painon perusteella. Kilo ruokaa (lautasen paino sisältyy kiloon) maksaa 19,95 e/kg.

Silvopleehen ei kannata mennä liian nälkäisenä. sillä ravintola on lounasaikaan niin tupaten täynnä, että hyvää istumapaikkaa saattaa joutua odottamaan jonkin aikaa. Ei ihme, sillä ruokavaihtoehtoja on runsaasti, lämpimistä ruoista salaatteihin ja tahnoihin. Omalle lautaselle eksyi mm. kasvis-soijarouhepaistosta, perunapaistosta, kasviksia kookoskastikkeessa, vuohenjuustosalaattia, mungpapuja, punajuuri-sekä cashew-tahnaa… Kylkiäiseksi sai sämpylän ja lasillisen vettä.

Silvopleestä voi ostaa myös erilaisia jälkiruokia erikseen, jotka näyttivät houkuttelevilta – tosin ison lautasellisen jälkeen en enää jaksanut!

Parannusehdotuksia? Olisin ehkä mieluummin maksanut fiksatun hinnan ruoasta (tyyliin 10 euroa) ja hakenut lisää ruokaa, sillä en tykkää lappaa kovasti eri tyylisiä ruokia samalle lautaselle, syön ne mieluummin erikseen. Mutta nälkä ei kyllä jäänyt!

 

Silvoplee

OSOITE Toinen linja 3

PUHELIN (09) 726 0900

AVOINNA ma - la 11.00 - 18.00

KOTISIVUT http://www.silvoplee.com

6 comments:

 1. Olen pari kertaa ollut tuolla lounaalla ja tarjonta on ihan hyvää. Tosin pitää katsoa mitä lautaselleen laittaa,muuten voi salaatti tulla aika kalliiksi...

  ReplyDelete
 2. Kiitos vinkistä; en olekaan tuolla koskaan käynyt. Minä en hirveästi kyllä tykkää painon mukaan hinnoittelusta, kun etukäteen ei voi yhtään tietää, kuinka paljon ruoka tulee maksamaan, ja siksi yleensä välttelenkin semmoisia paikkoja. Jonkinlainen kiinteä hinnoittelu olisi minustakin kivempi.

  ReplyDelete
 3. Olen käynyt kerran tuolla ja tällaiselle nirsolle lihansyöjälle, löysin paljon kaikenlaista mielenkiintoista kasvisruokaa. :)

  ReplyDelete
 4. Yaelian, salaatista tuo hinta onkin aika korkea. Aika paljon saa ruokaa lautaselleen lappaa kyllä!


  Hippu, minäkään en pidä painon mukaan hinnoittelusta, mutta Silvopleen buffetia oli kyllä vaikea vastustaa!

  ReplyDelete
 5. Reetta, voin kuvitella että lihansyöjäkin löytäisi jotain hyvää syötävää Silvopleestä, sen verran laaja on heidän ruokaskaalansa.

  ReplyDelete
 6. Kyllä! Pakko myöntää että haluaisin mennä sinne uudelleen! ;)

  ReplyDelete