Sunday, July 31, 2011

Egg Curry

Kananmunakastike Andhra Pradeshin tapaan.

Meillä syödään harvemmin kananmunaa pääruokana, mutta nyt (raskaana) lääkärin suosituksesta olen lisännyt sitä ruokavaliooni eri muodoissa. Maistoin tätä egg currya tuttavani luona Hyderabadissa vieraillessani, ja yritin jäljitellä reseptiä kotona. Andhra Pradeshin ruoka on tunnetusti tulista, ja minullakin alkoi nenä vuotaa alkuperäistä egg currya syödessäni. Omaan versiooni laitoin sitten vähemmän chiliä.

Tarvitset:

  • 4 kananmunaa
  • 1 sipuli
  • 1-2 vihreätä chiliä (minulle riitti 1)
  • 3 tomaattia
  • 4-5 currynlehteä
  • Tuoretta korianteria koristeluun
  • 1 rkl inkivääri-valkosipulitahnaa
  • Öljyä
  • Mausteita:
    • 1 tl tummia sinapinsiemeniä
    • 1/2 tl kurkumaa
    • 1/2 tl chilijauhetta
    • 1/2 tl garam masalaa
    • Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Keitä kananmunat koviksi (n. 8 min.). Kuori ne ja tee kunkin kananmunan päähän ristiviilto, jotta mausteet imeytyvät paremmin.
  • Silppua sipuli, hienonna chili ja kuutioi tomaatit pieniksi kuutioiksi.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Paista sinapinsiemeniä ja currynlehtiä pannulla, kunnes ne alkavat räiskiä.
  • Lisää sipulisilppu, chilisilppu sekä inkivääri-valkosipulitahna. Ruskista kevyesti.
  • Lisää tomaattikuutiot ja paista muutaman minuutin ajan, kunnes tomaatti on pehmennyt hieman.
  • Lisää loput mausteet ja suola. Sekoita ja anna seoksen hautua, kunnes öljy alkaa erottautua seoksesta.
  • Lisää vettä ja hauduta parin minuutin ajan.
  • Aseta kananmunat kastikkeeseen ja hauduta vielä muutaman minuutin ajan. 
  • Koristele korianterinlehdillä ja tarjoa makusi mukaan joko riisin tai intialaisten leipien kera.

5 comments:

  1. Minäkin teen usein tämäntyyppistä munacurrya, paitsi nyt tietysti viime aikoina, kun tomaatit ovat olleet herralla kovasti pannassa. Tykkään muutenkin paljon munaruuista.

    Ruokasi näyttää kyllä tosi herkulliselta; tekisi mieli käydä heti kimppuun. ;-)

    ReplyDelete
  2. Kiitokset, Hippu :) Toivottavasti te pääsette pian taas "normaalin" ruoan kimppuun. Itsekin tykkäsin tästä, vaikka en ole tottunut syömään kananmunaa intialaiseen tyyliin kastikkeessa.

    ReplyDelete
  3. Näyttää todella herkulliselta! Viime aikoina on poikani (17v.) ollut aika usein ruuanlaitossa kaverina ja hän tykkää laittaa enempi mausteita, tämäntyyppistä voisin hänen kanssaan kokeilla tehdä. Osaatko sanoa millainen makuero tummilla ja vaaleilla sinapinsiemenillä on? Itselläni on vaaleita, tulisikohan merkittävästi erilainen lopputulos jos käyttäisi tässä ohjeessa niitä?

    ReplyDelete
  4. Marika, kannattaa kokeilla - tämä sopii myös suomalaiseen makuun. Tummat sinapinsiemenet ovat vahvempiaromisia kuin vaaleat. Voisihan tähän kokeilla vaaleitakin sinapinsiemeniä tummien puutteessa, tai jos sinulla sattuu olemaan jeeraa (juustokuminansiemenet), nekin käyvät tähän :)

    ReplyDelete
  5. Ah, jeeraa löytyy! Kiitos vinkistä! :)

    ReplyDelete