Pulao eli intialainen risotto on jo sellaisenaan hyvää, mutta tämä shahi pulao eli kuninkaallinen pulao on vielä herkullisempaa. Kuivatut hedelmät antavat ruoalle täyteläisen säväyksen.
Pulaoon garam masalan mausteet voi lisätä kokonaisina, mutta minusta se maistuu paremmalta, kun mausteet on vastajauhettuja, kuten tässä anoppini reseptissä. Kasviksia voi pulaoon lisätä maun mukaan mm. porkkanaa, perunaa, herneitä, vihreätä paprikaa jne. Aineksia pulaoon tulee aika paljon, mutta valmistus on erittäin helppoa.
3 hengelle tarvitset:
- 1 1/2 dl basmatiriisiä
- 3 dl vettä
- 1 dl herneitä
- 2 sipulia
- 2 perunaa
- 1 rkl sitruunan mehua
- Valmistukseen 1 rkl gheetä (kirkastettu voi, voi korvata voilla tai öljyllä)
- Tuoretta korianteria
- Mausteita:
- 2cm pätkä kanelitankoa
- 1 tl kokonaista neilikkaa
- 1 tl kokonaista mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl jeeraa (juustokuminan siemenet)
- Maun mukaan suolaa
-
- Kuivattuja hedelmiä:
- N. 10 cashew-pähkinää
- n. 10 mantelia
- Kourallinen rusinoita (sultanat käyvät parhaiten)
-
Valmistelut:
- Kuori sipulit ja hienonna silpuksi.
- Kuori ja paloittele perunat pieniksi kuutioiksi.
- Purista sitruunan mehu.
- Jauha mausteet jeeraa lukuunottamatta esim. pippurimyllyssä.
- Puolita cashewt ja leikkaa mantelit 3 osaan.
Valmistus:
- Lämmitä ghee pannulla (kasari käy tähän hyvin).
- Lisää jauhetut mausteet ja kuullota hetken ajan.
- Lisää jeera ja silputtu sipuli. Paista parin minuutin ajan, kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet.
- Lisää perunat ja paista n. 2 min. ajan.
- Lisää kuivatut hedelmät sekä herneet, ja paista taas parin minuutin ajan.
- Lisää riisi ja vesi, ja sekoita hyvin, Mausta vielä suolalla ja sitruunamehulla ja anna hautua n. 10 min. ajan tai kunnes vesi on haihtunut ja riisi on kypsää.
- Koristele lopuksi tuoreella korianterilla ja tarjoa lämpimänä esim. raitan kera.
Vältän valkoista riisiä,mutta tuo varmaan olisi hyvä myös quinoan kanssa.TÄälläpäin saa kaupoista valmiita maustesekoituksia riisiä varten,joissa mausteiden lisäksi on pähkinöitä,kuivattuja kasviksia,yrttejä ,hedelmiäkin.ONko teillä mitään vastaavaa?
ReplyDeleteEnpä ole nähnyt vastaavia. Itsekään en yleensä syö valkoista riisiä, mutta sitä tarjotaan aina vieraille. Voin kuvitella, että quinoasta tai bulguristakin saisi ok pulaon aikaiseksi :)
DeleteMulla olis muutama ruoka-aiheinen kysymys.
ReplyDeleteMatka-ajankohtamme lähestyy ja olemme tekemässä "ostoslistaa" tuomisista.
- Käytetäänkö Intiassa palmusokeria ja jos, niin millä nimellä sitä voisi ostaa sieltä (englanti/hindi)?
- Mikä on morttelin/huhmarin "nimi" hindiksi?
- Tiedätkö, onko siellä vielä myynnissä Himalajan (Himalayan)-kasvohoitotuotteita yms.?
- Kumpi on käytännöllisempi mausteena, korianteri siemenenä vai jauheena.. siis tuotavaksi (saahan siitä siemenestä jauhetta luonnollisesti)
Kiitos jos viitsit vastailla :)
Vastaan mielelläni!
ReplyDelete1) Palmusokeria käytetään kovasti ja sitä kutsutaan nimellä jaggery (englanniksi) tai gur (hindiksi).
2) Mortteli on kharal.
3) Himalayan tuotteita saa yleisesti eri marketeista, helppo löytää!
4) Korianterijauhetta eli dhanyaa käytetään useammin, ja siemenetkin yleensä jauhetaan ruoanlaittoa varten.
Hauskaa matkaa ja matkan suunnittelua Anne!
Kiitos näistä tiedoista. Kyllä nyt pitäis osata ostaa "oikeita" tuotteita :)
DeleteMatkakuume on jo kova!!!
Hei,
ReplyDeleteiso kiitos sinulle tästä blogista. Se on pelastanut monta keskusteluani intialaisen ystäväni kanssa, kun hän kertoo, mitä heillä on ruokana :) Ja ihan tähän suomalaiseen keittiöön olen saanut myös kivoja ideoita kokeiluun. Kiitos.
Voi miten hauskaa, jos blogista on ollut iloa ja apua!
DeleteI'm not familiar with almost of the ingredients. I want to try this one. Can someone help me?
ReplyDeleteGreetings from New Orleans! This one is a must try recipe. Hopefully I can find all the ingredients. Thanks for sharing!
ReplyDeleteNew to me and looks yummy...Let me try this one :)
ReplyDeleteI want to be a food taste. Can you hire me? LOL :)
ReplyDelete