Thursday, September 20, 2012

Soijarouhekastike

Soijarouheesta on moneksi! Kasvissyöjän vaihtoehto jauhelihakastikkeelle onnistuu helposti soijarouheesta, ja sen voi tarjota kotoisesti perunamuusin tai vaikkapa spaghetin kera.

Tarvitset:

  • 1 dl soijarouhetta
  • 1/2 sipuli
  • 1 1/2 kasvisliemikuutiota + 4 dl vettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl ketsuppia
  • 1 1/2 rkl vehnäjauhoja
  • 1-2 rkl voita t. margariinia
  • Paistamiseen öljyä
  • Ripaus mustapippuria
  • Ripaus valkopippuria
  • Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Liota soijarouhetta vesitilkassa muutaman minuutin ajan.
  • Silppua sipuli.
  • Keitä kasvisliemi.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy paistinpannulla. Ruskista sipulisilppu kevyesti pannulla.
  • Lisää soijarouhe, ja kuullota sitä muutaman minuutin ajan.
  • Mausta soijakastikkeella, ketsupilla, mustapippurilla ja suolalla. (Kannattaa olla varovainen suolan lisäämisen kanssa, sillä kasvisliemessä ja soijakastikkeessa on jo runsaasti suolaa.) Laita syrjään.
  • Lämmitä voi erillisessä kattilassa. Lisää vehnäjauho vähitellen samalla tehokkaasti puuhaarukalla sekoittaen.
  • Lisää kasvisliemi samalla sekoittaen ja kiehuta. Anna hautua, kunnes kastike on saostunut.
  • Lisää kastikkeeseen maustettu soijarouhe ja mausta vielä valkopippurilla. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.

1 comment:

  1. Want to try this one. Hopefully I can find all the ingredients. Good luck to me :) Thanks for sharing!

    ReplyDelete