Veg Fried Ricesta olen aikaisemmin tehnyt mikroaaltouuniversion, mutta tällä kertaa ajattelin kokeilla perinteistä pannuversiota ruoasta.
Veg Fried Rice on kiinalaisten ravintoloiden inspiroimaa riisiruokaa, johon voi lisätä mitä tahansa kasviksia tahansa. Itse päädyin ihan perus porkkana-sipuli-paprika-yhdistelmään. Mausteita voi lisätä oman maun mukaan – tämä kevyesti maustettu perusversio kaipaa kyljelleen jonkin kastikkeen, vaikka ajan puutteessa makea chilikastikekin varmasti käy hyvin.
Tarvitset:
- 2 dl riisiä
- 4 dl vettä
- 1/2 vihreä paprika
- 1/2 porkkana
- 1/2 sipuli
- 1 vihreä chili
- Öljyä
- Suolaa ja valkopippuria
Valmistelut:
- Pese riisi huolellisesti ja keitä se “al dente” kaksinkertaisessa vesimäärässä(painekattilassa sujuu nopeasti).
- Leikkaa kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla.
- Ruskista chili ja sipuli pannulla kevyesti.
- Lisää loput kasvikset ja puolet suolasta, ja paista keskilämmöllä, kunnes kasvikset ovat kypsyneet.
- Lisää kypsä riisi ja mausta suolalla ja pippurilla tai makusi mukaan.
Mulla olis sulle blogger awardsia täällä:
ReplyDeletehttp://www.rantapallo.fi/veerabianca/2012/07/03/the-versatile-blogger-award/
Voi kiitos, Veera!
DeleteTää oli yksi mun lemppariruuista, kun olin Intiassa. Mukavan mieto ja kuitenkin herkullinen ruoka. :)
ReplyDeleteNiin onkin tosi hyvää ja sopii myös hellemmälle vatsalle jos matkustaessa sellanen tulee :)
Delete