Höystö pinaatista (palak), perunasta (aloo) sekä tomaateista (tamater).
Anoppini valmistaa kasvis-subzit Rajasthanin tyyliin ilman sipulia ja valkosipulia. Hän valmisti hieman erilaisen version gadda-ki-subzista, johon tuli perunaa, pinaattia sekä tomaattia. Tähän ruokaan voi lisätä kasviksia oman maun mukaan, esimerkiksi kukkakaalia, munakoisoa ja retikkaa.
Itse pidin ehkä enemmän anopin vanhemmasta versiosta, jossa kasvikset soseutettiin – en pidä pinaatin lehtien mausta. Mutta jos pidät pinaatista, niin tämä maistuu varmasti sellaisenaan.
Tarvitset:
- 2 tomaattia
- 50g tuoretta pinaattia
- 1 peruna
- Parin cm:n pätkä tuoretta inkivääriä
- 1 vihreä chili
- Öljyä
- Mausteita:
- 1 tl jeeraa (juustokumina)
- ½ tl chilijauhetta
- 1/3 tl kurkumaa
- 2 tl korianterijauhetta
- 1/3 tl asafoetidaa (hajupihka)
- ½ tl garam masalaa
- maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Paloittele kaikki kasvikset pienen pieniksi paloiksi.
- Raasta inkivääri hienoksi raasteeksi.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Ruskista jeera kevyesti öljyssä.
- Lisää chili sekä asafoetida, kurkuma, chilijauhe, korianterijauhe, garam masala sekä hieman suolaa. Hauduta mausteita öljyssä hetken aikaa.
- Kaada sekaan perunakuutiot sekä hienonnettu pinaatti ja paista keskilämmöllä, kunnes perunat ovat ‘al dente’.
- Lisää tomaattikuutiot ja inkivääriraaste, ja anna hautua muutaman minuutin ajan.
- Mausta lopuksi suolalla ja tarjoa intialaisten leipien kera.
Kiva ohje taas.Ja hajupihkaakin näin aasialaisessa kaupassa.Miten oleellinen se tuossa on?
ReplyDeleteEu ole välttämätön, hajupihkan lisääminen on ihan makuasia. Meidän perheessä hajupihkaa lisätään melkein kaikkiin ruokiin, koska se (kuulemma) auttaa ruoansulatuksessa :)
DeleteMoi! Näyttää hyvältä! Etsiskelin uusia pinaattireseptejä, koska tiettyyn aikaan vuodesta meillä on jääkaappi täynnä pinaattia, mutta jos sitä syö aina saman kaavan mukaan, siihen kyllästyy. Mietin minäkin tuota hajupihkaa - en ole valitettavasti onnistunut löytämään sitä täkäläisistä kaupoista. Pitää ostaa seuraavalla Suomen-reissulla. Jos kerran auttaa ruoansulatukseen, se sopii mun herkkohermoiselle vatsalle juuri sopivasti :) Mukavaa sunnuntaita!
ReplyDeleteIhan hyvin onnistuu intialainen ruoka myös ilman hajupihkaa, monet eivät sitä käytä ollenkaan. Mutta osta ihmeessä, jos Suomen-reisulla löydät - ainakin Hakaniemen itämaisista kaupoista sitä saa.
DeleteIhana ohje.
ReplyDeleteGooglasin hajupihkaa ja wikipediasta löytyi seuraava setti: http://fi.wikipedia.org/wiki/Hajupihka
Luulen korvaavani hajupihkan valkosipulilla, koska wikipedian mukaan hajupihkan maku on sipulinen/valkosipulinen.
Totta, monet eivät sitä käytä yhtä aikaa sipulin ja valkosipulin kanssa - ja ehkä mieheni kotiseuduilla Rajasthanissa ja hänen suvussaan sitä suositaan juuri siksi, että siellä noita ruoka-aineita ei käytetä ruoissa ollenkaan.
Delete