Tuesday, February 14, 2012

Ystävänpäiväkakkua

IMG_1513 - Copy

Olen aika noviisi mitä tulee kakkujen koristeluun, mutta näin ystävänpäivän kunniaksi teki mieleni kokeilla muutamia Suomesta tuomiani koristelutarvikkeita miehelle tekemääni kakkuun. Sydämet olisivat ehkä olleet teemaan sopivampia, mutta minusta kukkasetkin sopivat tähän hempeään kakkuun hyvin Smile . Koristelu vaatii vielä aikastalailla harjoittelua, mutta hauskaa tuo puuha kyllä oli!

Tein tyypillisen intialaisen black forest caken, josta mieheni pitää. Suklaakakun väliin tuli kermavaahtoa (täkäläinen on aika hapanta joten maistuu hyvin paljon rahkalle) sekä kirsikkahilloa (kirsikoiden puutteessa).

IMG_1517

Kuorrutteen tein MMF : stä eli vaahtokarkkitaikinasta Kinuskikissan ohjeella, ja värjäsin sen elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi. Koristeet ovat osaksi samaa taikinaa ja osaksi värjäämätöntä sokerimassaa. 

Näillä eväillä toivotan hyvää ystävänpäivää kaikille lukijoille!

9 comments:

 1. Ihana! Jo pelkkä värikin houkuttaa syömään t. Natalia

  ReplyDelete
 2. Hienon kakun olet leiponut rakkaallesi!

  ReplyDelete
 3. Saako Intiasta jo vaahtokarkkeja? Huu..ajat ovat selvästi muuttuneet siitä kun itse asuin siellä. :D Mahtavatko olla liivatteettomia? Jos ovat niin täytyykin sieltä hamstrata. Suomesta kun liivatteettomia vaahtokarkkeja ei saa, niin olen kerran USA:sta tilannut lapsille herkuiksi.

  Oletko muuten kokeillut tuota kermaa ihan kermakakun päälliseksi ja kuinka mahtaa vaahtoutua ja maistua? Toimiiko? Suunnittelen jo mitä voisin sukulaisille siellä leipoa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Leivontaan soveltuvia vaahtokarkkeja saa tällä hetkellä Spar-supermarketista, mutta saatavuus on aika vaihtelevaa, kuten Intiassa yleensäkin! Ihan normaaleja nuo taitavat olla...

   Vaahtoutuvaa kermaa on myös vaikea löytää, itse olen kotona kokeillut erilaisia kermoja, koska päällä ei lue, ovatko single vai double eivätkä he osaa kaupoissa neuvoa. Tämä kerma sopii kakun päälle hyvin, mutta maku oli aika hapan, melkein kuin rahkaa!

   Delete
 4. Hei,

  At Home with Sofia -blogista sain haasteen esitellä viisi ulkosuomalaista blogia, joita seuraan (jäseniä alle 200, kirjoituskieli suomi). Käväisepä katsomassa blogiani, toivottavasti otat myös haasteen vastaan!

  Terveisin
  Tuulevi
  nykinjahellanvalissa.blogspot.com
  P.S.
  Blogisi esittelytarkoituksiin kuvakaappasin blogisi nimen. Toivottavasti OK (Jos ei, niin poistan kuvan)

  ReplyDelete
 5. Hei Tuulevi! Saa laittaa blogin kuvan, ei haittaa :) Otan mielelläni haasteen vastaan!

  ReplyDelete
 6. I've been a food lover ever since I was young.I love to eat that is why I make sure I know how to cook. I love all kinds of cuisine. My most loved Indian cuisine is the Chicken Masala with Basmati Rice and the Chicken Curry. I love the aromatic smell of Indian spices,they're not too mild and not too strong either. I hope to eat a Chicken Masala made by an Indian,because they are just cooking it more differently than the chefs

  ReplyDelete