Wednesday, September 14, 2011

Vallattomat vauvakutsut

Nyt on tänne Intiaankin kantautumassa amerikkalaistyylisiä baby shower-vauvakutsuja. Minulle pidettiin viikonloppuna railakkaat vauvakutsut, joiden päivämäärän tiesin jo runsaasti etukäteen, mutta yksityiskohdat pidettiin salaisuutena viime minuutille saakka. Minut komennettiin ulos kahdeksi tunniksi, joten menin hemmoteltavaksi kauneushoitoihin sillä aikaa, kun perhe ja ystävät koristelivat kotia ja laittelivat ruokia valmiiksi. Siinä vaiheessa kun tulin takaisin, koti oli tupaten täynnä porukkaa, eikä sitä koristuksilta enää tunnistanut omaksi!

Juhlien teemana oli sininen väri sekä The Beatles. Teeman mukaiset koristelut alkoivat jo ulko-ovelta.

1_Door Poster

Kutsuvieraita kehotettiin pukeutumaan siniseen väriin. Vieraille laitettiin tällaiset VIP-passit kaulaan heti saavuttua. 

1_Gate Pass

Näistä jälkikäteen otetuista kuvista saa ehkä kuvan koristeiden paljoudesta.

House Decoration (179)

House Decoration (6)

House Decoration (57)House Decoration (65)

Party (65)

House Decoration (104)

Tarjolla oli alkoholittomia juomia, tacoja täytevaihtoehtoineen, hedelmäsalaattia, pizzaa, juustopalloja, momoja, dhoklaa, kevätrullia dippeineen… kaikki katosivat nopeasti…

Party (78)

…sekä tietysti niitä pakollisia kuppikakkuja.

Party (79)

Vaippakakkua ei maisteltu…

House Decoration (44)

…mutta marsipaanisilla lelupalikoilla koristeltu BABY shower-täytekakku maistui hyvältä mustikkatäytteineen (kuva otettu pienten poksauttelujen jälkeen!)

Party (9)

Baby shower-leikkejä oli suunniteltu juhliin useita, mutta aikaa jäi vain kahdelle: vauva-aiheiselle bingolle sekä aasinhäntä-leikin tapaiselle "laita tutti vauvan suuhun”- leikille. Alkoholijuomien puute ei näyttänyt haittaavan vieraiden viihtymistä, vaan kaikilla oli hauskaa ja tunnelma oli välillä vallaton.

House Decoration (184)

Leikkien lisäksi ohjelmassa oli myös onnitteluvideoita. Tulihan siinä hieman tippa linssiin, kun Suomesta ja muualta maailmasta ystäväni olivat lähettäneet ihania yllätysvideoita, joissa onnittelivat minua äidiksi tulemisesta.

Lopuksi vieraista otettiin kuvia kanssani (intialaiseen tapaan) tällaisen kuva-asetelman edessä.

House Decoration (86)

Lähtiessään vieraat saivat tällaiset pikku paketit mukaan. Sisällä oli teeman mukaan teetetty kiitoskortti, pieni karkeilla täytetty tuttipullo, nätisti pakattu paketti Ferrero Rocheria sekä pieni lasipullo, josta löytyy vaa’an horoskooppi (lasketun aikamme mukaan).

House Decoration (125)

Kerrassaan ikimuistoiset ja railakkaat vauvakutsut, joita ei hevillä unohda!

13 comments:

 1. Ihanat tuollaiset baby showerit:) Ja helppoa loppuraskautta ja synnytystä sinulle!

  ReplyDelete
 2. Kiitokset Yaelian! Onko teillä muuten Israelissa tällaisia kutsuja?

  ReplyDelete
 3. No olipas nähty vaivaa. Varmaan oli mukavaa!

  ReplyDelete
 4. Nanna, oli tosi mukavaa ja paljon nähty vaivaa - kaikista näistä valmisteluista minulla ei ollut aavistustakaan sillä aikaa, kun kävin töissä :)

  ReplyDelete
 5. On kuulemma, mutten ole sellaisissa ollut.Itse synnytin yli 20 vuotta sitten,jolloin ei vielä tällaisia kivoja juttuja ollut...

  ReplyDelete
 6. Oi! Aivan ihanat juhlat sulla oli! <3

  ReplyDelete
 7. Vau :-) Onnea vaan lisää sinne :-D Ja värivalinnasta voisi ehkä jotain sellaista kuvitella että olette (Suomessa?) selvittäneet jo muksun sukupuolen...

  ReplyDelete
 8. Hei! Olisikohan sinulla vinkkiä mitä intialaista voisimme puolisoni kanssa syödä intiateemaillallisena? Minun kokemukseni intialaisesta ruoasta ovat 0. Sinulla varmasti on paljon tietoa hyvista ruoista. Itse olen kasvissyöjä (lakto-ovo) mutta poikaystäväni ei. Voisi siis olla joko ihan kasvisruoka tai sitten joku liha lisäksi. Kiitos paljon!

  ReplyDelete
 9. Kiitos Nata! Ei sukupuolta täällä kerro lääkärit ollenkaan, mutta itse olemme yrittäneet ultravideoista sitä selvitellä. 100% varmuutta ei siis ole, joten voihan vauva vielä yllättää ;-)

  Saara, hauska kuulla, että järjestätte intialaisen teemaillallisen! Liharuoista en osaa niin sanoa, mutta kasviksista senkin enemmän. Teemaillalliselle voisit tehdä sellaisen setin, jossa olisi jokin höystöruoka, kastikeruoka, riisiruoka, intialainen leipä sekä raita (jogurttikastike). Sekä uudesta että vanhasta blogistani (arkisto oikealla) löytyy reseptejä näihin.

  Raitaksi hyvä olisi vaikka mixed veg raita (kurkkua, sipulia, tomaattia), ja leivistä helpoin tehdä olisi varmaan naan (sitä saa myös kaupoista valmiiina, mutta kotioloissa tehty on parempaa). Riisiruoaksi käy jeera rice (juustokuminariisi) tai vaikka peas pulao (herne-sipuliriisi). Mistä kasviksista sinä ja miehesi pidätte? Sen perusteella osaisin paremmin ehdottaa kasvisruokia... ja sen mukaan voi sitten päättää, minkä höystön ja kastikkeen valmistaa. Varsinkin vanhan blogin subzit-osiosta löytyy kovasti perusreseptejä kasvisruokiin.

  ReplyDelete
 10. Ihanat kutsut!! Todella herkullisen näköistä syötävää, ei ihme että kaikki loppui hetkessä! Täällä baby shower-kutsut eivät ole vielä yleinen tapa, mikä on sinällään ihme, koska tämän tyyppiset juhlat tuntuvat muuten olevan italialaisten dna:ssa. Oikein mukavaa sunnuntaita sinne! :)

  ReplyDelete
 11. Italiansalaatti, ruoka tosiaan loppui hetkessä, eli hyvin oli mies ja kaverit valinneet ruoat! Voin kuvitella, että italialaiset tykkäisivät baby shower-tyylisistä kutsuista. Ehkä ne sinnekin vielä rantautuvat...

  ReplyDelete
 12. Vauvakutsuista on kiva lukea ja sinun kutsut näyttivät kuvien perusteella tosi mukavilta. Minulla ei sellaisia ollut, mutta vierastankin vähän amerikkalaista hömppää - ainakin itsellä. Toisen vauvakutsuille menisin kyllä mielelläni :D

  Toivottavasti on jo vähentyneet raskausajan ohjeet, ne voivat olla tosi rasittavia ja ärsyttäviä. Ja kyllä vauvan kanssa hyvin ehtii blogia pitää! Onnellista loppuodotusta Sinulle :)

  ReplyDelete
 13. Minna, ohjeita sateli koko raskausajan, ja nyt alkaa sadella vauvanhoito-ohjeita :) No, paljon kärsivällisyyttä ja yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos! Kiitos kannustuksesta :)

  ReplyDelete