Mango-vaniljakerroskiisseli

IMG_3100

Mangosesonki on alkanut, ja joka vuonna olen joitakin mangoreseptejä postaillut. Keittelin tässä eräänä päivänä perinteistä vaniljakiisseliä lapsille hedelmien seuraksi, kun heille ei aina pelkät hedelmät riitä – sainpa siinä ohessa idean yhdistää mangososetta ja vaniljakiisseliä pieniksi kerrosjälkiruoiksi.

Mango-vaniljamaljoja tarjoiltiin ystäväperheille synttärijuhlilla. Yhdestä litrasta maitoa ja 5 pienestä mangosta riitti 15 pikku jälkkäriin, jotka maistuivat tosi herkullisilta! Vaniljakiisselin ohje on Herkkujen pikkujättiläisestä.

Tarvitset:

  • 5 pientä t. 3 isoa makeaa mangoa
  • 1 l maitoa
  • 2 munaa
  • 1/2-1 dl sokeria
  • 4 rkl perunajauhoa
  • 1-2 vaniljatankoa

Kiisselin valmistus:

  • Sekoita kaikki kiisselin ainekset kattilassa.
  • Kuumenna seos kiehuvaksi ja sekoita koko ajan.
  • Poista vaniljatanko.
  • Lusikoi kiisseli tarjoilumaljoihin ja jäähdytä jääkaapissa n. 1/2 h ajan.

Sen jälkeen:

  • Soseuta mangot esim. blenderillä ja levitä mangosose vaniljakerroksen päälle.
  • Nauti kylminä!

Comments

Popular Posts