Mango-vaniljakerroskiisseli
Mangosesonki on alkanut, ja joka vuonna olen joitakin mangoreseptejä postaillut. Keittelin tässä eräänä päivänä perinteistä vaniljakiisseliä lapsille hedelmien seuraksi, kun heille ei aina pelkät hedelmät riitä – sainpa siinä ohessa idean yhdistää mangososetta ja vaniljakiisseliä pieniksi kerrosjälkiruoiksi.
Mango-vaniljamaljoja tarjoiltiin ystäväperheille synttärijuhlilla. Yhdestä litrasta maitoa ja 5 pienestä mangosta riitti 15 pikku jälkkäriin, jotka maistuivat tosi herkullisilta! Vaniljakiisselin ohje on Herkkujen pikkujättiläisestä.
Tarvitset:
- 5 pientä t. 3 isoa makeaa mangoa
- 1 l maitoa
- 2 munaa
- 1/2-1 dl sokeria
- 4 rkl perunajauhoa
- 1-2 vaniljatankoa
Kiisselin valmistus:
- Sekoita kaikki kiisselin ainekset kattilassa.
- Kuumenna seos kiehuvaksi ja sekoita koko ajan.
- Poista vaniljatanko.
- Lusikoi kiisseli tarjoilumaljoihin ja jäähdytä jääkaapissa n. 1/2 h ajan.
Sen jälkeen:
- Soseuta mangot esim. blenderillä ja levitä mangosose vaniljakerroksen päälle.
- Nauti kylminä!
Comments
Post a Comment