Saturday, January 31, 2015

Baingan Bhaja

IMG_2577

Ystäväni laittoi paistettua munakoisoa (baingan) lisäkkeeksi ateriallemme, kun kävimme heidän luonaan. Olipas hyvää! Munakoisosta on mielestäni vaikea saada herkullista, joten pyysin häntä näyttämään alusta saakka, miten tämä valmistetaan.

Tarvitset:

  • 1 munakoiso
  • n. 2/3 tl kurkumaa
  • Maun mukaan suolaa
  • Öljyä

Valmistelut:

  • Leikkaa munakoiso n. 8mm paksuiksi paloiksi.
  • Ripottele palojen päälle kurkumaa ja suolaa, samalla käännellen palasia ja hieroen paloja yhteen niin, että mausteet levittäytyvät hyvin. Suolaa kannattaa olla aika runsaasti, mutta sitä kannattaa kuitenkin lisätä aika varovaisesti.

Valmistus:

  • Lämmitä litteä pannu (tawa), kunnes se on keskilämmöllä. Lisää n. 1 rkl öljyä ja levitä se tasaisesti pannulle.
  • Lisää marinoidut munakoisoviipaleet ja paista niitä melko matalalla lämmöllä.
  • Kääntele pari kertaa ja kaada välillä öljyä viipaleiden päälle. Viipaleita voi myös sivellä esim. öljytyllä pullasudilla, jos ei halua käyttää liikaa öljyä. Paista, kunnes munakoisot ovat pehmenneet ja ovat ruskeita molemmin puolin.
  • Tarjoa sellaisenaan rotien ja subzin ja/tai dhalin lisäkkeenä.

No comments:

Post a Comment