Kookos on hyvin tuttu raaka-aine täällä Etelä-Intiassa, eikä ihmekään, että sitä käytetään niin makeissa kuin suolaisissakin ruokalajeissa. Itse en ole mikään suuri intialaisten makeisten ystävä, enkä myöskään pidä erityisesti kookoksen mausta. Mutta minulla sattui olemaan kookosrouhetta, ja mietin kuumeisesti, mitä siitä valmistaisin, ja mieleen sattui vanha tuttavuus: perinteiset ruotsalaiset kookospallot eli kokosbollar.
Mietinkin, miten kookospallot ovat Ruotsissa niin tyypillinen makeinen, varsinkin kun kookos kasvaa niin kaukana Skandinaviasta. Mutta nämä ovat ihan järkyttävän hyviä ja katoavat alta aikayksikön! Ja ihan älyttömän helppoja ja nopeita valmistaa – lapsiltakin onnistuisi. Ja onhan niissä ravintoarvoakin, sillä pääraaka-aine on kauraryynit! Näitä teen varmasti lapsille (ja itselleni, kröhöm) uudestaankin, ja miksei vieraillekin – miksei nämä maistuisi myös intialaisille.
Ruotsinkielisen reseptin löysin täältä.
Tarvitset:
- 50g voita
- 1/2 dl sokeria
- 1 l vaniljasokeria
- 1 1/2 rkl kaakaojauhetta
- 1 1/2 dl kauraryynejä
- 1 rkl vettä (t kahvia)
- kookosrouhetta
Valmistus:
- Sekoita ainekset yhteen.
- Pyöritä niistä 10-15 palloa ja pyöräytä kookosrouheessa.
- Aseta jääkaappiin kovettumaan (jos maltat odottaa!).
No comments:
Post a Comment