Jos kysyn mieheltäni, mitä hän haluaisi mieluiten aamupalaksi, on vastaus takuulla bread pakora. Delhin kaduilta tutut rasvaiset paistetut leivät ovat intialaista roskaruokaa parhaimmillaan; valkoista leipää leivitettynä upporasvassa paistettuna, ja mahdollisesti vielä tärkkelyslisänä perunatäytteellä varustettuna. Onhan nämä herkullisia, mutta itse syön mieluummin leivän leipänä tai vaikkapa french toastia eli kansainvälistä versiota köyhistä ritareista (onko teille tuttu?).
Perinteisesti bread pakora valmistetaan valkoisesta paahtoleivästä, mutta kotioloissa valmistan sen kokojyvävehnäleivästä. Leivitystaikina valmistetaan kikhernejauheesta eli besanista samalla tavalla kuin muissakin pakoroissa eli paistetuissa snackseissä. Pakoran vaiheohje kuvineen löytyy täältä.
Tarvitset:
- 6 palaa paahtoleipää
- 2 dl besania eli kikhernejauhoa
- 1/2 dl rawaa eli mannasuurimoita
- Ripaus asafoetidaa (hing eli hajupihka)
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1/2 tl garam masalaa
- Maun mukaan suolaa
- Tarpeen mukaan vettä
- 2-3 dl öljyä uppopaistamista varten
Valmistelut:
- Leikkaa pienet leipäpalat puoliksi TAI isot neljään osaan.
Valmistus:
-
Lämmitä runsaasti öljyä kasarissa.
-
Valmista samalla leivitystaikina: Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää vettä vähitellen samalla sekoittaen, kunnes taikina alkaa olla tasaista ja melko vetelää.
-
Upota leipäpalat taikinaan ja kasta molemmin puolin.
-
Kun öljy alkaa olla kuumaa, aseta leivitetyt leipäviipaleet varovasti reikäkauhalla öljyyn pari kerrallaan ja paista ne kullanruskeiksi.
-
Valuta pakorat esim. talouspaperin päällä.
- Tarjoa esim. vihreän chutneyn tai ketsupin kera.
Halutessaan voi täyttää pakoran siten, että lisää täytettä kahden leipäpalan väliin, dippaa sen taikinaan ja paistaa täytteineen kaikkineen.
Perusperunatäytteeseen tulee:
- 2 perunaa
- öljyä
- Mausteita:
- ripaus asafoetidaa (hing eli hajupihka)
- 1/2 tl jeeraa (juustokuminan siemenet)
- ripaus kurkumaa
- 1/3 tl chilijauhetta
- 1/2 tl korianterijauhetta
- 1/3 tl garam masalaa
- Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Keitä perunat pehmeiksi ja murskaa ne esim. käsin tai kevyesti perunansurvimella.
Täytteen valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla.
- Lisää jeera, ja kun siemenet alkavat poksahdella lisää asafoetida.
- Kaada sekaan perunat ja sekoita.
- Lisää rivakasti muut mausteet, sekoita ja hauduta hetken aikaa.
:-D Ei ole tuttu mutta tämän reseptin luettuani aloin himoita köyhiä ritareita, ne on yksinkertaisempi valmistaakin!
ReplyDeleteVähän hitaita nämä mun vastailut! Joo, minustakin köyhät ritarit ovat hyviä ja itse asiassa syötiin niitä aamulla siirapin kera :) Ne tosiaan tekee nopeammin, mutta pure vege ne ei kyllä ole, ainakin täällä niihin laitetaan kanamunaa...mites teillä?
ReplyDelete